Velsmagende havregrynsopskrift – kærlighed og citroner

4
Velsmagende havregrynsopskrift – kærlighed og citroner

Denne krydrede havregrynsopskrift er lige så god til morgenmad som til aftensmad eller frokost. Æg, avocado og hvidløgsgrønt topper cremet stålskåret havre.
Hvis du er vant til at toppe din morgenhavre med nøddesmør og frisk frugt, lyder konceptet med krydret havregryn måske mærkeligt. Men giv det en chance, og jeg tror, ​​du vil blive overrasket. Havre (som trods alt er fuldkorn som farro, brune ris, hvedebær eller andre) passer perfekt sammen med krydret fiksering som avocado, sauterede grøntsager og blødkogte æg. Disse solide toppings gør denne velsmagende havregrynsopskrift til en tilfredsstillende og nærende morgenmad, og de bærer også havre ud over morgenmadszonen, og forvandler dem til en lækker mulighed for en hurtig middag eller frokost.

Så selvom du er skeptisk, håber jeg, at du vil prøve denne smagfulde havregrynsopskrift. Det er nemt, sundt og kan tilpasses i det uendelige (del dine foretrukne toppings i kommentarerne!). Jeg tror, ​​du vil elske det!


Ingredienser til salte havregrynsopskrifter

Sådan laver du velsmagende havregryn

Mit #1 tip til denne salte havregrynsopskrift? Brug stålskåret havre! Deres cremede, seje tekstur er næsten som en risotto, hvilket gør dem til en naturlig ledsager til toppings som grøntsager og æg. Hurtigkogende havre og endda helvalset havre er for blødt og grødet til at bruge i denne opskrift.

For at tilsætte havregrynene en krydret umami-smag, koger jeg dem med skalotteløg og hvidløg. Jeg starter med at sautere lidt finthakket skalotteløg i olivenolie i en mellemstor gryde.


Stålskåret havre i gryde med træske

Derefter rører jeg havre og hvidløg i og tilsætter vand og salt. Jeg bringer vandet i kog, reducerer varmen og lad det simre under omrøring af og til, indtil havren er tyk og cremet, men stadig har en lille bid, 15 til 20 minutter.

Mens havren koger, forbereder jeg toppings. Find mine favoritter nedenfor!


Salte havregryn i gryde med træske

Serveringsforslag til salte havregrynsopskrifter

Jeg elsker at toppe min salte havregryn med blødkogte æg, sauteret spinat og avocado, med et drys spidskål til løgbid og mikrogrønt for en frisk finish. Men topping-mulighederne slutter ikke der! Du er velkommen til at skræddersy din salte havregryn efter din smag. Her er et par topping-ideer til at komme i gang:

 • Alle slags æg. I stedet for at bruge et blødkogt æg, top din havre med et pocheret æg eller spejlæg.
 • Plantebaserede proteiner. Spring æggene over, og pynt din skål med bagt tofu eller ristede kikærter.
 • Sauterede grøntsager. Brug sauterede svampe, broccoli eller grønkål i stedet for eller som supplement til spinaten.
 • Ristede grøntsager. Tilsæt ristet broccoli, rosenkål og butternut squash om efteråret og vinteren og ristede cherrytomater, zucchini og peberfrugt om sommeren.
 • Ost eller “ost”. Drys lidt friskrevet parmesanost eller smuldret feta på, eller brug denne veganske parmesanost for en mælkefri mulighed, lavet med cashewnødder og næringsgær. Eller, for et lignende hit af umami, kan du toppe din salte havregrynsskål med karamelliserede løg.
 • Ristede nødder eller frø. Ristede sesamfrø, solsikkefrø, mandler og/eller pepitas tilføjer lækker crunch.
 • Friske krydderurter. Drys på frisk koriander eller timianblade.

Server med varm sauce eller pesto!

Krydret havregryn kan være lidt tidskrævende at lave på travle morgener, men hvis du vil, kan du forberede det på forhånd. Kog havregrynene i forvejen, del dem i måltidsbeholdere og opbevar dem i køleskabet i op til 3 dage. Genopvarm på komfuret eller i mikrobølgeovnen, og top med dine ønskede toppings lige før du spiser.


Opskrift på velsmagende havregryn

Flere foretrukne havreopskrifter

Hvis du elsker disse salte havre, så prøv en af ​​disse lækre havreopskrifter næste gang:

Eller for flere sunde morgenmadsideer, tjek dette indlæg!

Velsmagende havregryn

Forberedelsestid: 10 min

Tilberedningstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Tjener 2 til 3

Denne nemme, krydrede havregrynsopskrift er en sund, lækker mulighed for ethvert måltid på dagen – morgenmad, frokost eller aftensmad! Vi elsker de toppings, der er nævnt her, men du er velkommen til at eksperimentere med dem. Find flere forslag i indlægget ovenfor!

 • 1 spiseskefuld ekstra jomfru oliven olie
 • ¼ kop finthakket skalotteløg, omkring 1 lille
 • ¾ kop stålskåret havre
 • 1 hvidløgsfed, revet
 • kopper vand
 • ½ teskefuld havsalt
 • Friskkværnet sort peber
 • Varm olivenolien op i en lille gryde ved middel varme. Tilsæt skalotteløg og kog indtil det er blødt, cirka 2 minutter. Tilsæt havre og hvidløg og rør til olien, tilsæt derefter vand og salt og bring det i kog. Reducer varmen og lad det simre under omrøring af og til i 15 til 20 minutter, eller indtil havren er tyk og cremet, men stadig har et lille bid. Smag til med salt og peber.

 • Fjern fra varmen og del i skåle. Top med de sauterede grøntsager, æg, spidskål, avocado og mikrogrønt. Server med dryp varm sauce og et skvæt citronsaft.

lignende indlæg

Leave a Reply