Sådan laver du den perfekte roastbeef i ovnen

2
Sådan laver du den perfekte roastbeef i ovnen

Du kan lære den bedste måde at lave den perfekte roastbeef i ovnen. Når du bruger denne enkle teknik til at tilberede din roastbeef i ovnen, vil du aldrig prøve en anden måde at lave en smagfuld og saftig mør roastbeef på. Du vil have roastbeef perfektion til enhver speciel lejlighed eller søndagsmiddag.

Roastbeef på et skærebræt.

Sådan laver du lækker roastbeef

Da vi voksede op, var det om søndagen, vi ville nyde roastbeef. Som voksen laver jeg disse i lange weekender i de køligere måneder. Der er bare noget ved at have en vidunderlig solid stege at servere til middag. Har du en rest af roastbeef, kan du altid lave det om til lækre lune roastbeef-sandwich.

Oksesteg er ret ukompliceret at lave. Ofte har jeg lagt dem i en crockpot, men der er noget ved langsomt stegt oksesteg, som er så svært at modstå.

Sådan vælger du det bedste oksekød

Denne opskrift fungerer godt til de fleste udskæringer af oksekød, når du laver roastbeef. Du kan bruge de fleste udskæringer af udbenet stege, fra en rib-øje steg til en rump stege, en mørbrad stege, top runde, eller endda et øje af rund steg. Alle disse udskæringer smager ret godt.

Ofte afhænger mit valg af, hvad der er tilgængeligt eller på udsalg. I sidste uge var det tilfældigvis, at ribeye-stege var til salg. Disse er også kendt som stående ribbenssteg, når benet efterlades i stegen.

Den ene udskæring af oksekød, jeg ikke anbefaler til stegning, er en chucksteg. Chuch-stege skal have længere tid til at tilberede for at blive møre. Du skal braisere en chucksteg.

Hvad er de forskellige kødkvaliteter, og hvordan betyder de noget, når du laver mad

For år siden var jeg medleder i en Kroger-butik. Under min træning fik vi en del træning i butikken. Jeg brugte en måned på at arbejde i en slagterbutik. Det var der, jeg lærte om forskellige kvaliteter af kød.

Typisk i dagligvarebutikker vil du se tre forskellige kvaliteter af kød, det er udvalg, valg og prime.

Prime oksekød er det oksekød, der er af højeste kvalitet. Fedtmarmoreringen er i hele kødet. Prime beef har meget marmorering i hele kødet; mindre end 5 % af alt kød er klassificeret oksekød.

Den næstbedste oksekødskvalitet er Valg. Den har mindre marmorering end Prime, men mere end Select.

Det, jeg ærligt talt godt kan lide at gøre, er at se, når kød kommer til salg, er at se på, hvilken kvalitet oksekød det er. Jeg kan godt lide at sammenligne prisen på Prime og Choice grade oksekød; hvis forskellen er lille, vil jeg vælge Prime beef.

Det er fedtet, der giver dig smagen samt evnen til at lave sovs og Yorkshire budding.

Krydder stegen

Der er mange diskussioner om, hvordan man krydrer en steg. Vil du marinere din steg, skal du gøre det et par dage i forvejen. Det tager tid for smagene at trænge forbi kødets udvendige overflade.

Hvis du tager kødet fra pakken og tilbereder det, er dine muligheder mere begrænsede. De smage, du tilføjer, vil ikke klare det hele gennem kødet. De gamle standbys med salt og peber vil gøre arbejdet for dig.

Du kan altid servere din steg med oksekødsovs, au jus eller en vinreduktionssauce. Der er ingen grund til at bekymre sig om at få en speciel krydderi sammen. Jeg lover, at salt og peber vil gøre arbejdet ganske godt.

Roastbeef skiver på et skærebræt.

Roastbeef Opskrift Ingredienser

Her er en liste over, hvad du har brug for:

 • Oksesteg
 • Kosher salt
 • Kværnet sort peber

Tilberedning af stegen

Ideelt set ville det være bedst at tilberede stegen lavt og langsomt. Dette har fordele i forhold til at tilberede kødet så hurtigt, som det kan tilberedes. Ved at tilberede det ved en lavere temperatur, bevares saften i kødet, og dit endelige resultat bliver mere mørt og saftigt.

Langsommere madlavning betyder, at kødet tilberedes mere jævnt; stege er ikke altid ensformede, du ønsker ikke, at dele af kødet bliver overstegt. Så ved langsom tilberedning af stegen sikrer du, at den bliver mere jævn.

Skal du dække stegen?

Du behøver ikke dække kødet i denne madlavningsstil. Her står vi og steger. En grydesteg er en braiseret oksekødsret.

Braisering betyder madlavning med væske, et par eksempler er oksebouillon eller oksefond. Både stegning af kød og braisering af kød er begge gode måder at tilberede oksekød på, men de er forskellige fra hinanden.

Vent, før du skærer stegen

Så du har tilberedt din steg perfekt; hvad skal du gøre nu? Vent i 15 til 30 minutter. Hvorfor skulle du vente? Dette vil give kødet en chance for at hvile.

Hvad vil det sige at hvile en steg? Det betyder, at saften i stegen vil få mulighed for at omfordele sig inden for stegen.

Dette har et par fordele. Du kan tilberede sovsen, dække bordet eller endda lave noget Yorkshire-budding, mens kødet hviler.

Du kan skære den med det samme, når du tager den ud af ovnen, men venter du et par minutter, betaler det sig. Så når du trækker stegen ud af ovnen, dæk den til med folie og lad den hvile, inden du skærer den op.

en skive roastbeef på et skærebræt

Bruning af oksekød

Du kan svitse oksekødet, hvis du har lyst. Bruning kan hjælpe med at brune stegen udenpå. Nogle mennesker mener, at dette giver stegen en bedre smag. Jeg er ikke helt tilfreds, hvis det forstærker smagen, men det får oksekødet til at se vidunderligt og brunt ud.

For at svitse oksekødet foreslår jeg en jerngryde. Jeg tilsætter lidt olie på panden, og en god spsk. Jeg kan godt lide at bruge en olie, der har et højt røgpunkt. Så noget som raps eller din generiske vegetabilske olie vil være perfekt. Fancy olivenolie har tendens til at brænde ved en lavere temperatur, så den er ikke ideel til denne brug.

Krydr kødet, og kom det i den varme stegepande med den varme olie. Lad kødet hvile et par minutter på hver side.

Hvis du forsøger at flytte rundt på kødet i første omgang, sætter det sig fast. Det er kontraintuitivt at vente. Når kødet er brunt, vil det lade dig trække det for at vende det til den anden side.

Fortsæt denne proces, indtil alle sider er brune. Dette trin er ikke nødvendigt for denne opskrift.

Andre valgfrie trin

Trussing

Hvorfor ville du stole på en steg? Du kan stole på en steg for at hjælpe med at tvinge den til en mere glat form. Dette vil bidrage til at tilberede stegen jævnt.

Det kan også gøre stegen nemmere at skære, når det er tid til at skære oksekødet.

Vidste du, at du ofte kan bede slagteren om at klæde stegen for dig? Du kan også selv knuse stegen med noget slagtersnor, der sælges i de fleste dagligvarebutikker.

Sådan opbevarer du rester af roastbeef

Du bør opbevare rester af roastbeef i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 5 dage. Du kan også fryse rester af roastbeef i tæt pakket plastfolie eller en vakuumforseglet pose i fryseren i op til 3 måneder.

Hvad er den bedste måde at genopvarme roastbeef på

Til genopvarmning af din roastbeef anbefaler jeg ikke mikrobølgeovnen. Sæt dit kød i en moderat ovn med en ovntemperatur på 350 grader. Hvis du har lidt sovs eller noget au jus eller endda oksebouillon, kan jeg godt lide at tilføje lidt af det til panden, tilføje min roastbeef, pakke ind med folie og genopvarme i cirka 20 minutter.

Hvad skal man servere med roastbeef

Her er nogle lækre tilbehør til at lave og servere med roastbeef:

Tag et kig på endnu flere nemme oksekødsopskrifter og de bedste sideskålsopskrifter her på CopyKat!

Roastbeef på et skærebræt

Sådan laver du den perfekte roastbeef i ovnen

Du kan lave den perfekte roastbeef i din ovn, det er faktisk meget nemt at tilberede en steg!

Print
Pin
Sats
Tilføj til samling Gå til Samlinger

Rute: Hovedret

Køkken: amerikansk

Søgeord: hvordan man laver roastbeef i ovnen, Roast Beef

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 1 time 20 minutter

Samlet tid: 1 time 30 minutter

Portioner: 10

Kalorier: 217kcal

ingredienser

 • 3 til 4 pund stege som en ribeye-steg
 • 1 spiseskefuld kosher salt
 • 1 til 2 tsk sort peber, knust eller stødt

Instruktioner

 • For at tilberede kødet tages det ud af køleskabet 60 minutter før tilberedning. Dette vil give stegen en chance for at nå stuetemperatur.

 • Forvarm ovnen til 325 grader.

 • Hvis stegen er meget mager, kan du med fordel dryppe en spiseskefuld olivenolie eller to over stegen. Drys salt og peber over stegen. Læg stegen på en rist på en bageplade. Bag stegen i cirka 25 til 30 minutter for hvert pund kød, så en steg skal tilberedes til medium.
 • Juster i overensstemmelse hermed for dit foretrukne niveau af færdighed. Du bør bruge et kødtermometer til at bestemme, hvornår stegen er færdig. Skub kødtermometeret helt ind i midten af ​​stegen. Tag stegen ud af ovnen, når stegens indvendige temperatur er cirka 10 grader lavere end din ønskede tilberedningsgrad. Temperaturen på stegen kan stige, mens stegen hviler.

 • Lad stegen hvile i mindst 15 minutter, telt i aluminiumsfolie for at holde den varm, før den skæres ud til servering. Sjælden: 120 – 130 grader – lys lilla rød, mør og saftig. Medium Sjælden: 130-135 grader – lys rød, varm, mør meget saftig.Medium: 135 -145 grader – rig pink, let saftig Medium brønd: 145 – 155 grader – solbrun med let pink, fast, let saft Godt gået: 155 og derover – solbrun til brun, meget lidt juice, kød kan blive sejt.
 • Så hvis du vil have en medium sjælden steg, tag den ud af ovnen, når den indvendige temperatur når 120, vil den hvile i 15 minutter. Den indre temperatur vil stige, mens kødet hviler. Det er altid bedst at bruge et kødtermometer, hvis du har et for at sikre, at du tilbereder stegen til den ønskede tilberedningsgrad. BEMÆRK: Din tilberedningstid afhænger af stegens størrelse.

Video

Ernæring

Kalorier: 217kcal | Kulhydrater: 0g | Protein: 39g | Fed: 6g | Mættet fedt: 2g | Kolesterol: 103mg | Natrium: 3428mg | Kalium: 508mg | Sukker: 0g | C-vitamin: 81,7mg | Calcium: 508mg | Jern: 3.8mg

lignende indlæg

Leave a Reply