Hvad skal man servere med kylling Marsala

2
Hvad skal man servere med kylling Marsala

Har du nogensinde spekuleret på, hvad du skal servere med kylling marsala? Nå, undrer dig ikke mere, for det viser sig, at der er så mange utrolige tilbehør til denne solide italienske ret. Hvad mere er, vi har en hel liste over dem for at få dig til at savle.

Før vi dykker ned i detaljerne om den slags smag, du skal lede efter, når du prøver at få kylling marsala til at synge, lad os finde ud af lidt mere om denne populære kyllingeret.

Hvad er kylling marsala?

Kylling Marsala er en traditionel italiensk-amerikansk ret, der består af stegt kylling tilberedt i en rig cremet Marsala-sauce, med svampe og krydderurter. Kyllingen skæres i tynde skiver, inden den brunes i olivenolie ved høj varme.

Herefter tages den op af gryden, og svampene tilsættes sammen med Marsala-vinen, der reducerer, og hønsebouillon, fløde og persille.

Kylling Marsala er en saftig, rig slags komfortmad, der er så tilfredsstillende, især i de koldere måneder af året. Desuden er det meget nemt at lave, da alt er tilberedt i én gryde, og at rydde op bagefter er en leg.

Hvor kommer kylling marsala fra?

Navnet ‘Marsala’ er taget fra den vin, der bruges i retten, som kommer fra ‘Marsala’, byen i provinsen Trapani på Sicilien.

Selve retten er baseret på typisk italiensk skalaloppina retter – tyndt skåret kød, melet og stegt, derefter kogt i en sauce. Det menes, at denne form for madlavning kan have fransk oprindelse, inspireret af det store franske samfund, der slog sig ned på Sicilien i 1800-tallet.

Kylling marsala blev virkelig populær i USA i det 20. århundrede gennem sicilianske immigranter.

Hvad er Marsala?

Marsala er en forstærket vin fra Sicilien. Den har en nøddeagtig karamelsmag, der gør den perfekt til at smage salte retter. Det bruges også i bagning.

Marsala har noter af tørret frugt (tænk abrikos eller sultana) samt valnød, vanilje, honning eller endda tobak. Den kommer enten secco, semi secco eller dolce (tør, let sød eller sød sød).

tallerken med kylling marsala

Hvad skal man servere med kylling Marsala

Ikke sikker på, hvad du skal servere med kylling Marsala? Bare rolig, vi har samlet 21 utrolige akkompagnementer, som du kan vælge imellem.

Flere opskrifter du kan nyde

Læserinteraktioner

lignende indlæg

Leave a Reply