Grillet ostesandwich opskrift – kærlighed og citroner

4
Grillet ostesandwich opskrift – kærlighed og citroner

Velkommen til grillet ost 101! Læs videre for at lære, hvordan du laver en grillet ostesandwich med et sprødt, gyldent ydre og smeltende center hver gang.
Hvis du spekulerer på, hvordan man laver en grillet ostesandwich, er Jack din fyr. Han laver en så ofte, at vi har en dedikeret grillet ostepande i vores køkken. Den har set en million eksperimenter med grillet ost i sin tid –mayo på brødet, eller blødgjort smør? Amerikansk ost eller schweizisk?– som alle har hjulpet ham med at finde ud af, hvad der efter vores mening er DEN BEDSTE grillede osteopskrift. Det er utroligt enkelt, men det giver en ubestrideligt trang til sandwich. Denne grillede ost er sprød og gylden på ydersiden og lækkert smeltet i midten (se den ost trækker derop?!). Tomatsuppe til servering er valgfri, men kan varmt anbefales.


Grillet ost opskrift ingredienser

Ingredienser til grillet ostopskrift

Klar til at mestre denne grillede osteopskrift? Her er hvad du skal bruge:

 • Godt brød – Min foretrukne brødtype til denne opskrift er surdej, fordi jeg elsker det pift, det giver sandwichen. Jeg anbefaler klart at prøve det, men hvis du er en grillet ost-purist, eller hvis du ikke har surdej ved hånden, vil almindeligt hvidt brød også fungere her.
 • Mayonnaise – Til ydersiden af ​​brødet! Det hjælper det med at koge op med et sprødt, smukt brunet ydre.
 • Dijon sennep – Det er ikke helt traditionelt, men det er SÅ lækkert og tilføjer en subtil syrlig smag.
 • Smør – Til panden.
 • Og ost, selvfølgelig! Jeg elsker at bruge en kombination af to forskellige oste for at give sandwichen en rigere smag. Gad vide, hvilke der er bedst? Fortsæt med at læse!

Hvad er den bedste ost til grillet ost?

Ok, så ærligt, du kan lave en fantastisk grillet ostesandwich med alle typer ost, der smelter godt, fra mozzarella til havarti til Monterey Jack eller pepper jack. MEN jeg har et par favoritter, og jeg synes, de virkelig adskiller denne opskrift.

 • Skarp cheddar – For mig er det en essentiel grillet ost! Du kan bare ikke slå dens skarpe, nøddeagtige smag. Det smelter også smukt. Jeg kan godt lide at kombinere den med en af ​​de to oste nedenfor.
 • Gruyère eller raclette – Begge disse oste er typer schweizerost i alpestil. De er smeltere uden sidestykke, og hver er salt og nøddeagtig, med en smule funk. Sammen med cheddaren skaber de en sandwich, der har den klæbrige nostalgi som en klassisk grillet ost, men med en smule ekstra kompleksitet. Mellem de to kunne jeg ikke vælge en favorit. Vælg den, der er let tilgængelig i din købmand!

Find den komplette opskrift med mål nedenfor.


Grillet ostesandwich i støbejernsgryde

Sådan laver du en grillet ostesandwich (mine bedste tips!)

Her er vores nemme metode til, hvordan man laver en grillet ostesandwich:

 1. Fordel mayo på ydersiden af ​​brødet. Ikke smør! Mayoen hjælper brødet med at brune sindssygt godt i stegepanden, hvilket skaber et læskende knas, når du bider i sandwichen. Det giver også sandwichen en rigere smag. Smør indersiden af ​​en skive brød med et lag dijonsennep.
 2. Tilsæt revet ost. Jeg synes, at revet ost smelter mere jævnt end en skive ost gør. (Selvfølgelig, hvis du vælger at bruge en blødere type ost, såsom brie, bliver du nødt til at skære den i skiver.) Brug nok til at skabe en lille bunke revet ost over en skive brød, generelt 1 til 2 ounce af hver type ost. Læg den anden skive brød ovenpå, med mayosiden udad!
 3. Vælg den rigtige stegepande. Vi kan godt lide at bruge støbejern, fordi det giver en smuk bruning på ydersiden af ​​sandwichen. I en knivspids virker nonstick også!
 4. Gå lavt og langsomt. Jeg hæver ikke min varme højere end medium-lav. Hvis panden bliver for varm, brænder brødet på, inden osten smelter.
 5. Dæk gryden til. Tilsæt nok smør til at dække bunden af ​​gryden. Tilsæt derefter sandwichen og DÆK gryden til. Låget vil fange damp i gryden og hjælpe med at smelte osten, mens brødet rister. Kog i 2 til 3 minutter, eller indtil brødet er gyldenbrunt. Vend og steg tildækket på den anden side.
 6. Juster varmen efter behov. Sænk den, hvis brødet bruner for hurtigt!

Når brødet er brunet på begge sider, og sandwichen er fuld af smeltet ost, tages den ud af panden. Skær (i trekanter, tak!), og server!

Variationer af opskrifter

Vi elsker denne opskrift som skrevet, men hvis du har lyst til at ændre den, hey! Det gør du! Her er et par ideer til at komme i gang:

 • Skift osten, naturligvis! Skift Gruyere til fontina eller gouda, brug 100% cheddar, eller drys noget blåskimmelost i for ekstra funk. Som jeg sagde ovenfor, går enhver god smelter!
 • Tilføj grøntsager. Kom lidt sauteret spinat, karamelliserede løg, hakket dampet broccoli, ristede røde peberfrugter eller ristede tomater i.
 • Tilføj frugt. Til rigtig gourmetsandwich med grillet ost, brug en blanding af Gruyere og brie ost sammen med tynde skiver æbler eller en klat figenmarmelade.
 • Pickles, tak! Læg syltede rødløg, syltede radiser eller syltede jalapeños i lag for en sjov smag.
 • Bliv sur. Udskift sennepen med en anden sauce, du elsker! Pesto er for eksempel fantastisk på en sandwich med mozzarella og provoloneost.

Fortæl mig, hvilke varianter du prøver!


Opskrift på grillet ost

Flere foretrukne osteopskrifter

Hvis du elskede at lære at lave en perfekt grillet ostesandwich, så prøv en af ​​disse osteagtige opskrifter næste gang:

Grillet ost

Tjener 1

Lær hvordan du laver den BEDSTE grillede ostesandwich! Denne nemme opskrift giver en grillet ost med et sprødt, gyldent ydre og en klæbrig, smeltet, osteagtig midte. Lækkert med tomatsuppe!

 • 2 skiver surdejsbrød
 • Mayonnaise
 • Dijon sennep
 • 1 til 2 ounces revet skarp cheddarost, afhængig af størrelsen på dit brød
 • 1 til 2 ounces revet Gruyère- eller racletteost, afhængig af størrelsen på dit brød
 • Smør, til panden
 • Læg brødskiverne på et skærebræt og fordel oversiden med et tyndt lag mayo. Vend en skive brød og fordel den anden side med dijonsennep. Læg cheddar- og Gruyère- eller Raclette-ostene ovenpå sennepen, og læg derefter den anden skive brød oven på osten med mayosiden udad.

 • Opvarm en nonstick- eller støbejernsgryde over medium-lav varme og smelt nok smør i bunden af ​​gryden til at dække den. Læg sandwichen i gryden, dæk til og kog i 2 til 3 minutter, eller indtil den nederste skive brød er gyldenbrun og sprød. Vend, sæt låget på, og kog indtil den anden skive brød er gyldenbrun og osten er smeltet, 1 til 3 minutter. Skru ned for varmen, hvis brødet bliver for brunt, før osten er helt smeltet.

 • Skær og server.

lignende indlæg

Leave a Reply